Työntekijän esittely: Joni Poutanen

1.11.2018 10.32

Seurakuntaamme on saatu uusi kanttori Joni Poutanen. Tutustutaan häneen hieman tarkemmin.

Kerrotko mistä tulet ja kuka olet?

• Olen kotoisin Helsingistä ja kävin siellä kaikki kouluni kanttorin ammattiin valmistumiseeni asti. Ikää on nyt 33 vuotta.

Mikä sai sinut ryhtymään, ja missä opiskelit kanttoriksi?

• Oman seurakunnan kanttori innosti alalle, ja lukion musiikinopettaja rohkaisi menemään pääsykokeisiin. Opiskelin Sibelius-Akatemiassa eli myöhemmin Taideyliopistossa Helsingissä.

Oletko ollut kanttorin hommissa muualla?

• Tulin tähän virkaan Rauman seurakunnasta, jossa toimin vuodesta 2015 alkaen. Sitä ennen tein sijaisuuksia ja kesäkanttorin töitä Nurmijärven ja Kotkan seurakunnissa.

Oletko tehnyt muita töitä?

• Pitkää kokemusta muilta aloilta minulla ei ole. Junasiivoojan työtä kokeilin kanttoriopintojen puolivälin tienoilla.

Mikä sai sinut tulemaan hienoon seurakuntaamme?

• Seurakunnan positiivinen ilmapiiri tuli esiin heti. Pienehkö alue ja väkimäärä toisaalta mahdollistavat enemmän yksilöllisiä kohtaamisia ihmisten kanssa kuin suurissa seurakunnissa, ja pidin niitä houkuttelevina asioina.

Miten urasi Maskussa on lähtenyt liikkeelle?

• Paljon on opittu uutta ja paljon on opittavaa. Työ vaikuttaa hyvin kiinnostavalta ja sopivan haastavalta.

Keitä perheeseesi kuuluu?

• Toistaiseksi perheeni on minä ihan itse ja auto, joka on seissyt korjattavana kesästä asti. Ja seurakunnan lahjoittama kahvipensas. Voin toivottavasti tuoda vielä perheeni näytille!

Mitä harrastuksia sinulla on?

• Hamstereita, undulaatteja, akvaariokaloja sekä kissa ovat olleet lemmikkejäni. Vuoden on ollut nyt hiljaista kun kissa kuoli. Ehkä vielä jonain päivänä… Kaikenlaiset liikunnalliset asiat kiinnostavat, vaikka en luontaisesti ole mikään vauhdin ja vaarallisten tilanteiden ystävä. Futsalin aloitin vuosi sitten ja kuntoilen minkä ehdin. Aina voi oppia uutta.

Seurakunnissa halutaan tunnetusti aina kaikkien viihtyvän, kerrotko miten sinua voi ilahduttaa?

• Mukavat keskustelut ja kohtaamiset ovat aina tervetulleita.

Ja vihon viimein, mikä on pieni tai isompi paheesi?

• Syön kerralla ruokaa enemmän kuin muut pöytäseurueessa yhteensä.