kerhonohjaajakurssi 2017

Kerhonohjaajana toimiminen

on antoisaa ja vaativaa, mahdollisuus kartuttaa työkokemusta ja antaa omat lahjansa likoon muiden parhaaksi. Seurakunnalla on useita noin tunnin/viikko kestäviä alakouluikäisten kerhoja,
joita ohjaavat nuoret. Ennen ohjaajaksi pääsemistä on käytävä kerhonohjaajan peruskurssi.
Seuraava kurssi Maskussa  järjestetään nyt keväällä 2019 :)

Kerhonohjaajan peruskurssi on tarkoitettu 8.lk tai sitä vanhemmille
Se järjestetään
 Maskun pappilassa
tiistaisin 12.3. - 21.5. klo 15.30–16.45.
Kokoontumisia on kuusi (12.3., 19.3., 26.3., 23.4., 14.5. ja 21.5.)

Vinkkinä: pappilassa on avoimet ovet jo klo 14–17

Lisäksi kurssi pitää sisällään yhden leiripäivän Mannerlahdessa lauantaina 30.3. klo 10–18
ja kaksi kerhoharjoittelukertaa jo olemassa oleviin kerhoihin (vkoilla 14-15 ja vkoilla 18-19).

Huom! On tärkeää päästä osallistumaan kaikkiin kurssin kokoontumisiin!

Kurssiin sisältyy myös yhden illan (4h)  hygieniapassi-koulutus, jonka srk kustantaa. Ajankohta ilmoitetaan kurssin alkaessa. Sen suorittamiseen Evira vaatii voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen (huom! tästä sinulle voi aiheutua kuluja).

Kuvahaun tulos haulle tree clipartIlmoittaudu mukaan viim. ke 27.2. nettilomakkeella TÄSTÄ

Kurssille mahtuu 25 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Kerhonohjaajien peruskurssin sisältöä:

Seurakunnan varhaisnuorisotyön tarkoitus ja sisältö

Varhaisnuoren kehitys

Toimiva kerho

Hartaus

Leikit

Askartelu

Kokkaus

Kerhon suunnittelu

Kurssin aikana voit miettiä, haluatko aloittaa kerhon ohjaamisen ensi syksynä, vai käytkö vain yleishyödyllisen kurssin. Kerhonohjaajan peruskurssista saat todistuksen kuten myös työstäsi kerhonohjaajana.

Yleistä kerhoista:

• Kerhon pidosta maksetaan palkkiota 15€/kerhokerta,
    joka jaetaan ohjaajien kesken.
  • Kerho voi olla esim. tyttö-, poika-, seka-, kokki-, askartelu-, taide-, taikuri-, näytelmä-, peli-, liikuntakerho.
    Uusiakin ideoita voidaan kokeilla!
  • Aloittaessasi kerhon ovat apunasi kerhonohjaajapalaverit,  kerho-ohjelmistokirja, muut kerhonohjaajat sekä nuorisotyönohjaajat.
  • Kerhoja pidetään mm. Maskun pappilassa, Humikon kerhotilassa, Niemenkulman koululla, Lemun rukoushuoneella, koulujen liikuntasaleissa
    ja Askaisten seurakuntatalolla.