Vuoden 2019 rippikoulut

Uuden rippikoulut alkavat jo syksyn 2018 aikana. KAIKKI kirkkoon kuuluvat rippikouluikäiset saavat postitse kutsun rippikouluun. Ilmoittautuminen alkaa lokakuussa ja ryhmät jaetaan marraskuun alussa. Haku tapahtuu Maskun srk:n kotisivuilta löytyvällä lomakkeella (julkaistaan myöhemmin).

Lisätietoja antaa

Tiina Rumpunen
Rippikouluista vastaava pastori
tiina.rumpunen@evl.fi

Talvinen kuva, jossa paljon nuoria keltaisen leirirakennuksen pihalla.

Rippikoulu on vapaaehtoinen ja antaa tärkeitä oikeuksia

Rippikoulu on kasteopetusta. Se käydään useimmiten sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös koulussa oman luokkatason tahdissa, vaikka olisi eri-ikäisten ryhmässä. Rippikoulun voi käydä myös yksityisesti aikuisena.

Kirkkohäät

Evankelis-luterilaisessa kirkossa avioliittoon vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä.

Jos toinen ei kuulu kirkkoon tai kuuluu johonkin toiseen uskontokuntaan, kirkollista vihkimistä ei voida suorittaa. Jos kuitenkin toinen osapuoli kuuluu kirkkoon, voidaan siviilivihkimisen jälkeen järjestää kirkollinen siunaustilaisuus.

Kummius

Konfirmoidut kirkon jäsenet voivat ryhtyä kummiksi.

Seurakunnan luottamushenkilöt

Konfirmoidut, täysi-ikäiset seurakunnan jäsenet voivat asettua ehdolle seurakuntavaaleissa. Äänioikeuteen riittää kirkon jäsenyys ja 16-v ikä.