Rippikoulut 2021

Ilmoittautuminen päättyi su 11.10.2020

Kiitos kaikille ilmoittautuneille!
Lomakkeelle antamiisi sähköpostiosoitteisiin tulee lokakuun loppuun mennessä tieto mihin ryhmään sinut on valittu :)

Kutsukirje rippikouluun

Aikataulu Maskun seurakunnan ripareilla:

syys-lokakuun vaihde: ILMOITTAUTUMINEN

Koteihin postitetaan kutsukirje Maskun seurakunnassa kirjoilla oleville 2006 syntyneille.
Kaikki info löytyy myös nettisivuilta.
Hemmingin koululla pidetään ripari-infot 8.luokkalaisille.

Ilmoittautumislinkki on auki ma 28.9. - su 11.10. 2020

Sen jälkeen voit ilmoittautumiseen liittyvissä asioissa olla yhteydessä nuorisotyönohjaaja Hanna Hyvöseen p.044-7225430.

lokakuun aikana: SÄHKÖPOSTITSE ILMOITUS RIPARIRYHMÄSTÄ

marras-joulukuussa: RIPPIKOULUSTARTIT

tammi-toukokuu: RIPARIKOKOONTUMISIA RYHMÄN OMAN AIKATAULUN MUKAAN

touko-elokuu: LEIRIJAKSOT (talvileirin ja pääsiäisriparin toki on jo aiemmin) JA KONFIRMAATIOT

Mikäli olet hakenut esim. urheiluriparille tai jonkin järjestön toteuttamaan rippikouluun, voit huoletta ilmoittautua sekä sinne että myös meille Maskuun. Peruthan kuitenkin toisen riparipaikkasi heti kun varmistuu, mille leirille osallistut!

Kutsumme muualla leirijakson suorittavia nimellä "sateliittirippikoululainen" ja toivomme, että he ilmoittautuvat rippikoululaisiksi myös meille, jotta saamme seurakuntayhteysjakson järjestymään heille luontevasti jonkun toisen ripariryhmän mukana. Voit lukea tästä systeemistä tarkemmin täältä

kutsukirje rippikouluun 2

Rippikoulu on vapaaehtoinen ja antaa tärkeitä oikeuksia

Rippikoulu on kasteopetusta. Se käydään useimmiten sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös koulussa oman luokkatason tahdissa, vaikka olisi eri-ikäisten ryhmässä. Rippikoulun voi käydä myös yksityisesti aikuisena.

Kirkkohäät

Evankelis-luterilaisessa kirkossa avioliittoon vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä.

Jos toinen ei kuulu kirkkoon tai kuuluu johonkin toiseen uskontokuntaan, kirkollista vihkimistä ei voida suorittaa. Jos kuitenkin toinen osapuoli kuuluu kirkkoon, voidaan siviilivihkimisen jälkeen järjestää kirkollinen siunaustilaisuus.

Kummius

Konfirmoidut kirkon jäsenet voivat ryhtyä kummiksi.

Seurakunnan luottamushenkilöt

Konfirmoidut, täysi-ikäiset seurakunnan jäsenet voivat asettua ehdolle seurakuntavaaleissa. Äänioikeuteen riittää kirkon jäsenyys ja 16-v ikä.