Vuoden 2020 rippikoululaiset konfirmoidaan elo-syyskuussa

Vuoden 2021 rippikouluista tulossa infoa syyskuun aikana

konfirmaatio

2020 rippikoulujen konfirmaatiot elo-syyskuussa

Kulunut rippikoulukausi on ollut hyvin poikkeuksellinen. Kiitämme nuoria ja heidän perheitään joustavuudesta ja ymmärtävyydestä.

Rippikouluryhmät konfirmoidaan kolmessa osassa sukunimen mukaan jaettuna. Jako sivun alareunassa.

Muutamia tarkempia tietoja konfirmaatioiden toteutuksesta:

• Jokaiselle nuorelle mahtuu kirkkoon enintään 10 vierasta. Oireisena ei voi osallistua.
  • Turvaväleistä huolehtiminen on jokaisen osallistujan vastuulla.
  • Yhteistä ryhmäkuvaa ei tänä vuonna oteta.
  • Kirkossa noudatetaan turvavälejä koko ajan ja kirkkoon tullessa käytetään käsidesiä, jota on tarjolla.
  • Ryhmiin jako tapahtuu aakkosjärjestyksessä sukunimen mukaan kolmeen jaettuna. kts. jokaisen ryhmän alla.
  • Konfirmaatio striimataan yksityisenä Youtube-linkkinä, joka lähetetään sähköpostiin ja nuorten whatsapp-ryhmään edellisenä päivänä. Näin muutkin läheiset voivat osallistua. Video pysyy näkyvissä pari viikkoa.
  • Konfirmaatio kestää enintään 40 minuuttia. Vieraita pyydetään saapumaan täsmällisesti (ei liian aikaisin).
  • Nuoret istuvat oman perheen kanssa nimellä varatuilla paikoilla, jolloin turvavälejä eri ”porukoiden” kesken pystytään paremmin noudattamaan. Nuoren alba odottaa häntä omalla paikalla, kun tulette kirkkoon. Kummit voivat pukea sen siinä hänen päälleen. Nuoret eivät siis tule kirkkoon kulkueena, vaan kaikki istuvat paikoillaan kun konfirmaatio alkaa.
  • Konfirmaatioissa jaetaan ehtoollinen vain konfirmoitaville nuorille. Maskun kirkoissa on ehtoollisjumalanpalvelus joka sunnuntai.
  • Nuorta siunaamaan voi tulla yksi kummi tai muu läheinen. Koko nuoren oma porukka voi nousta seisomaan nuoren siunaamisen ajaksi.
  • Konfirmaatioissa kerätään kolehti Mannerheimin lastensuojeluliiton kiusaamisen vastaiseen työhön.
    MLL:n tukioppilaat, kouluvierailut ja Nuortennetti ehkäisevät kiusaamista ja jakavat tietoa sekä tukea nuorille, joita kiusaaminen koskettaa. Kiusaaminen , seurasta poissulkeminen ja yksin jättäminen tuntuvat lapsesta musertavalta ja voivat varjostaa elämää pitkälle aikuisikään.
  • Kaikki nämä ohjeet tähtäävät turvallisuuteen ja perustuvat viranomaisten suosituksiin: lähikontaktin välttämiseen, turvaväleihin.

Talviryhmä

Konfirmaatio Maskun kirkossa su 16.8. klo 10, 11 ja 12

Konfirmaatioharjoitus Maskun kirkossa torstaina 13.8. klo 17

Ryhmäjako: klo 10 Aakkosista sukunimen alkukirjain A-J – alkuiset henkilöt, klo 11 K-L, klo 12 M-Ö

Pääsiäisryhmä

Konfirmaatioharjoitus Lemun kirkossa 20.8. klo 18

Ryhmät klo 12 A-M, klo 13 N-S

Mannerlahti

Rippikoulu on vapaaehtoinen ja antaa tärkeitä oikeuksia

Rippikoulu on kasteopetusta. Se käydään useimmiten sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös koulussa oman luokkatason tahdissa, vaikka olisi eri-ikäisten ryhmässä. Rippikoulun voi käydä myös yksityisesti aikuisena.

Kirkkohäät

Evankelis-luterilaisessa kirkossa avioliittoon vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä.

Jos toinen ei kuulu kirkkoon tai kuuluu johonkin toiseen uskontokuntaan, kirkollista vihkimistä ei voida suorittaa. Jos kuitenkin toinen osapuoli kuuluu kirkkoon, voidaan siviilivihkimisen jälkeen järjestää kirkollinen siunaustilaisuus.

Kummius

Konfirmoidut kirkon jäsenet voivat ryhtyä kummiksi.

Seurakunnan luottamushenkilöt

Konfirmoidut, täysi-ikäiset seurakunnan jäsenet voivat asettua ehdolle seurakuntavaaleissa. Äänioikeuteen riittää kirkon jäsenyys ja 16-v ikä.