Vuoden 2020 rippikouluryhmät ovat käynnissä, katso ryhmien tiedot sivupalkista.

Koronatilanteen takia rippikouluja pidetään toistaiseksi etänä! Pyrimme tiedottamaan käytännöistä suoraan rippikoululaisille ja koteihin mahdollisimman pian.

Rippikoulun voi käydä minkä ikäisenä tahansa! Maskun seurakunnassa pidetään rippikoulua yli 15-vuotiaille tarpeen mukaan. Voit ilmoittautua mukaan milloin vain tästä.

Samasta linkistä pääset ilmoittamaan tietosi, jos olet uusi satelliittirippikoululainen. 

konfirmaatio

2020 rippikoulut ovat käynnissä!

 

 

 

 

 

 

Rippikouluryhmät 2020 ovat
 
Talvileiri 
leirijakso la 15.2. - pe 21.2.
konfirmaatio su 24.5  Maskussa
 
Pääsiäisleiri
leirijaksot pe 28.2.-su 1.3.  ja to 9.4. - ma 13.4.
konfirmaatio helatorstaina 21.5. Maskussa
 
Kesäleiri 1
leirijakso ti 2.6.-ma 8.6.
konfirmaatio su 14.6. Askaisissa
 
Kesäleiri 2
leirijakso ke 10.6.-ti 16.6. 
konfirmaatio su 28.6. Maskussa
 
 
Kesäleiri 3
leirijakso ma 22.6.-su 28.6. 
konfirmaatio su 5.7. Maskussa
 
Kesäleiri 4
leirijakso ti 30.6.-ma 6.7. 
konfirmaatio 12.7. Lemussa
 
Päiväkoulu 
tiiviimpi jakso la 1.8.-to 6.8. Maskun pappilassa
enemmän tapaamisia kevään mittaan kuin muilla ryhmillä, myös leiripäivä ja retki
konfirmaatio 9.8. Maskussa 
kokoontumiset pääosin Maskussa
 
Satelliittirippikoulu 
etukäteiskokoontumiset Maskussa
leirijakso järjestön tms. leirillä
Mannerlahti

Rippikouluun kuuluu neljä vaihetta

Kaste

Useimmat meistä on kastettu vauvoina. Rippikoulu on kasteopetusta, eli opetusta siitä uskosta johon meidät on kasteessa liitetty. Joillekin rippikoulu merkitsee johdatusta kasteeseen ja opetusta siitä uskosta, johon kasteessa liitetään. 

Seurakuntayhteysjakso

Jokainen kirko jäsen kuuluu tiettyyn seurakuntaan. Seurakuntayhteysjaksolla on kaksi tavoitetta: oma rippikouluryhmä tutustuu ja oma seurakunta tulee tutuksi. Ryhmänä osallistumme oman seurakunnan toimintaan ja myös tehdään yhdessä. Käymme kirkossa, osallistumme diakoniatyöhön, tutustumme Raamattuun. Myös muualla leirijakson käyvät nuoret osallistuvat seurakuntayhteysjaksoon omassa seurakunnassa. Heitä kutsutaan satelliittirippikoululaisiksi. 

Intensiivijakso

Monelle odotetuin osa rippikoulua on rippileiri. Leirillä elämme kristittyinä yhdessä, opiskelemme uskoa - ei pelkästään tietoa ja faktoja, vaan kristittyjä tapoja. Rukoilemme, keskustelemme, olemme hiljaa, nauramme ja syömme yhdessä. Usein yhteiselossa leirillä on jotain erityisen ainutlaatuista, joka jää sydämeen pitkäksi aikaa. Joillekin ajatus näin tiiviistä yhdessäolosta voi olla myös ahdistava. Päiväkoulu on hyvä vaihtoehto silloin, jos ajatus ympärivuorokautisesta yhdessäolosta tuntuu liialliselta. Päiväkoulun intensiivijakso toteutetaan koulupäivätyyppisesti. Leirielämään, kuten koko rippikouluun, kuuluu myös sääntöjä. Niiden tarkoitus on tehdä rippikoulusta jokaiselle turvallinen ja hyvä kokemus. 

Konfirmaatio

Konfirmaatio on rippikoulun päätösjuhla. Konfirmaatioon kutsumme myös kummit, jotka olivat läsnä kun sinut kastettiin. Konfirmaatiossa tunnustat uskosi yhdessä muiden kanssa ja saat käydä ensimmäistä kertaa itsenäisesti ehtoollisella. Sinut siunataan ja saat ottaa merkittävän askeleen kohti aikuisuutta ja itsenäisyyttä. Konfirmaation jälkeen voit toimia kummina ja asettua ehdolle seurakuntavaaleissa, kun olet täysi-ikäinen. 16-vuotiaat kirkon jäsenet saavat äänestää seurakuntavaaleissa. Rippikoulu on kirkkohäiden edellytys. 

Konfirmaatio ei ole pakollinen. On myös mahdollista käydä rippikoulu kokonaan läpi, mutta jättää konfirmaatio väliin. Myös muiden uskonnollisten yhdyskuntien jäsenet voivat osallistua rippikouluun. Vain ehtoollinen on rajoitettu muilta kuin kastetuilta kristityiltä. Kaikkeen muuhun rippikoulutoimintaan voi osallistua, vaikka ei olisi kastettu. 

 

Rippikoulu on vapaaehtoinen ja antaa tärkeitä oikeuksia

Rippikoulu on kasteopetusta. Se käydään useimmiten sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös koulussa oman luokkatason tahdissa, vaikka olisi eri-ikäisten ryhmässä. Rippikoulun voi käydä myös yksityisesti aikuisena.

Kirkkohäät

Evankelis-luterilaisessa kirkossa avioliittoon vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä.

Jos toinen ei kuulu kirkkoon tai kuuluu johonkin toiseen uskontokuntaan, kirkollista vihkimistä ei voida suorittaa. Jos kuitenkin toinen osapuoli kuuluu kirkkoon, voidaan siviilivihkimisen jälkeen järjestää kirkollinen siunaustilaisuus.

Kummius

Konfirmoidut kirkon jäsenet voivat ryhtyä kummiksi.

Seurakunnan luottamushenkilöt

Konfirmoidut, täysi-ikäiset seurakunnan jäsenet voivat asettua ehdolle seurakuntavaaleissa. Äänioikeuteen riittää kirkon jäsenyys ja 16-v ikä.