Rippikoulut 2021

RIPPIKOULURYHMIEN AIKATAULUT LÖYTYVÄT OMILTA ALASIVUILTAAN :)

Ole rohkeasti yhteydessä oman ryhmäsi työntekijöihin, jos jokin mieltäsi askarruttaa!

Ilmoitamme erikseen mikäli korona-tilantenne vaatii muutoksia suunnitelmiin.
Lähtökohtana on että silti ilmoitettu ajankohta pyritään säilyttämään, mutta tarvittaessa kokoontumisen muotoa voidaan joutua lyhyelläkin varoitusajalla muuttamaan. Kaikessa toiminnassamme otetaan huomioon kulloinkin voimassa olevat koronarajoitukset.

Konfirmaatioon liittyvät ohjeet toukokuussa 2021
- Tärkein ohje on, ettei konfirmaatioon osallistuta oireisena. Konfirmaatio striimataan livenä ja jaetaan yksityisenä youtube-linkkinä.
- Vieraita saa tulla max. 5 samasta taloudesta tulevaa henkilöä / nuori.
- Nuoret istuvat oman perheen kanssa nimellä varatuilla paikoilla. Nuoren alba odottaa häntä omalla paikalla, kun tulette kirkkoon. Istumapaikat ovat kirkkoon myös selkeästi merkityt.
- Ehtoollista jaamme vain konfirmoitaville nuorille.
- Maskin käyttöä suosittelemme kirkossa kaikille.

- Konfirmaatio on jaettu kolmeen osaan (klo10, 11 ja 12) ja se kestää n.40 minuuttia. Vieraita pyydetään saapumaan täsmällisesti (ei liian aikaisin).

Kutsukirje rippikouluun

Aikataulu Maskun seurakunnan ripareilla:

syys-lokakuun vaihde: ILMOITTAUTUMINEN

Koteihin postitetaan kutsukirje Maskun seurakunnassa kirjoilla oleville 2006 syntyneille.
Kaikki info löytyy myös nettisivuilta.
Hemmingin koululla pidetään ripari-infot 8.luokkalaisille.

Ilmoittautumislinkki on auki ma 28.9. - su 11.10. 2020

Sen jälkeen voit ilmoittautumiseen liittyvissä asioissa olla yhteydessä nuorisotyönohjaaja Hanna Hyvöseen p.044-7225430.

lokakuun aikana: SÄHKÖPOSTITSE ILMOITUS RIPARIRYHMÄSTÄ

marras-joulukuussa: RIPPIKOULUSTARTIT

tammi-toukokuu: RIPARIKOKOONTUMISIA RYHMÄN OMAN AIKATAULUN MUKAAN

touko-elokuu: LEIRIJAKSOT (talvileirin ja pääsiäisriparin toki on jo aiemmin) JA KONFIRMAATIOT

Mikäli olet hakenut esim. urheiluriparille tai jonkin järjestön toteuttamaan rippikouluun, voit huoletta ilmoittautua sekä sinne että myös meille Maskuun. Peruthan kuitenkin toisen riparipaikkasi heti kun varmistuu, mille leirille osallistut!

Kutsumme muualla leirijakson suorittavia nimellä "sateliittirippikoululainen" ja toivomme, että he ilmoittautuvat rippikoululaisiksi myös meille, jotta saamme seurakuntayhteysjakson järjestymään heille luontevasti jonkun toisen ripariryhmän mukana. Voit lukea tästä systeemistä tarkemmin täältä

kutsukirje rippikouluun 2

Rippikoulu on vapaaehtoinen ja antaa tärkeitä oikeuksia

Rippikoulu on kasteopetusta. Se käydään useimmiten sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös koulussa oman luokkatason tahdissa, vaikka olisi eri-ikäisten ryhmässä. Rippikoulun voi käydä myös yksityisesti aikuisena. Maskussa leirimuotoisen rippikoulun hinta vuonna 2021 on 70€, maksua ei peritä jos riparia ei pystytä järjestämään leirinä.

Kirkkohäät

Evankelis-luterilaisessa kirkossa avioliittoon vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä.

Jos toinen ei kuulu kirkkoon tai kuuluu johonkin toiseen uskontokuntaan, kirkollista vihkimistä ei voida suorittaa. Jos kuitenkin toinen osapuoli kuuluu kirkkoon, voidaan siviilivihkimisen jälkeen järjestää kirkollinen siunaustilaisuus.

Kummius

Konfirmoidut kirkon jäsenet voivat ryhtyä kummiksi.

Seurakunnan luottamushenkilöt

Konfirmoidut, täysi-ikäiset seurakunnan jäsenet voivat asettua ehdolle seurakuntavaaleissa. Äänioikeuteen riittää kirkon jäsenyys ja 16-v ikä.