Rippikoulut 2022

Koteihin lähtee kirje 2007 syntyneille maskulaisille syyskuun aikana vuoden 2022 rippikouluista.
Hemmingin koululla pidetään 8-luokkalaisille ripari-infot syyskuussa ja kaikille avoin ripari-info (varsinkin muualla koulua käyville) on Maskun pappilassa to 30.9.klo17 (etäyhteys myös mahdollinen, pyydä linkki Hannalta p.044-7225430)

Aikataulu Maskun seurakunnan ripareilla:

syys-lokakuun vaihde: ILMOITTAUTUMINEN

Koteihin postitetaan kutsukirje Maskun seurakunnassa kirjoilla oleville 2007 syntyneille.
Kaikki info löytyy myös nettisivuilta.
Hemmingin koululla pidetään ripari-infot 8.luokkalaisille.

Ilmoittautumislinkki on auki ma 4.10. - su 17.10. 2021

Sen jälkeen voit ilmoittautumiseen liittyvissä asioissa olla yhteydessä nuorisotyönohjaaja Hanna Hyvöseen p.044-7225430.

lokakuun aikana: SÄHKÖPOSTITSE ILMOITUS RIPARIRYHMÄSTÄ

marras-joulukuussa: RIPPIKOULUSTARTIT

tammi-toukokuu: RIPARIKOKOONTUMISIA RYHMÄN OMAN AIKATAULUN MUKAAN

touko-elokuu: LEIRIJAKSOT (talvileirin ja pääsiäisriparin toki on jo aiemmin) JA KONFIRMAATIOT

Mikäli olet hakenut esim. urheiluriparille tai jonkin järjestön toteuttamaan rippikouluun, voit huoletta ilmoittautua sekä sinne että myös meille Maskuun. Peruthan kuitenkin toisen riparipaikkasi heti kun varmistuu, mille leirille osallistut!

Kutsumme muualla leirijakson suorittavia nimellä "sateliittirippikoululainen" ja toivomme, että he ilmoittautuvat rippikoululaisiksi myös meille, jotta saamme seurakuntayhteysjakson järjestymään heille luontevasti jonkun toisen ripariryhmän mukana. Voit lukea tästä systeemistä tarkemmin täältä

Rippikoulu on vapaaehtoinen ja antaa tärkeitä oikeuksia

Rippikoulu on kasteopetusta. Se käydään useimmiten sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös koulussa oman luokkatason tahdissa, vaikka olisi eri-ikäisten ryhmässä. Rippikoulun voi käydä myös yksityisesti aikuisena. Maskussa leirimuotoisen rippikoulun hinta vuonna 2021 on 70€, maksua ei peritä jos riparia ei pystytä järjestämään leirinä.

Kirkkohäät

Evankelis-luterilaisessa kirkossa avioliittoon vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä.

Jos toinen ei kuulu kirkkoon tai kuuluu johonkin toiseen uskontokuntaan, kirkollista vihkimistä ei voida suorittaa. Jos kuitenkin toinen osapuoli kuuluu kirkkoon, voidaan siviilivihkimisen jälkeen järjestää kirkollinen siunaustilaisuus.

Kummius

Konfirmoidut kirkon jäsenet voivat ryhtyä kummiksi.

Seurakunnan luottamushenkilöt

Konfirmoidut, täysi-ikäiset seurakunnan jäsenet voivat asettua ehdolle seurakuntavaaleissa. Äänioikeuteen riittää kirkon jäsenyys ja 16-v ikä.