Apua ja tukea elämään

 

Diakoniatyöntekijöiltä voit varata ajan
 

Diakoniavastaanotolle voit ottaa yhteyttä kun kaipaat tukea elämääsi. Keskustelun aiheena voivat olla esimerkiksi huolet, surut, sairaus, yksinäisyys, taloudelliset ongelmat, äkilliset kriisit tai hengelliset asiat. Voit myös pyytää rukousapua.

Tapaamme seurakunnan aleella asuvia henkilöitä diakoniavastaanotoilla, kodeissa, tilaisuuksissa ja erilaisissa ryhmissä ja tapahtumissa. Diakoniatyöntekijä neuvoo sinua tarvittaessa eteenpäin arkisten asioiden hoitamisessa kuten etuuksien hakemisessa ja auttaa yhteydenotossa eri viranomaisiin.


Kanssamme käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia, määräaikaisia ja maksuttomia. Tehtävämme on lievittää inhimillistä hätää ja välittää Jumalan rakkautta. Tarjoamme apua hengelliseen, henkiseen ja aineelliseen ahdinkoon. 

Apua voit pyytää, vaikka et olisi seurakunnan jäsen.

Taloudellinen apu

Taloudellinen apu voi tarkoittaa ruokalahjakorttia tai pienimuotoista laskuavustusta. Jaamme myös hävikkiruokaa vähävaraisille.  Diakoniatoimistosta ei makseta rahaa omalle tilille eikä anneta käteistä rahaa. Kaikki yhteiskunnan antamat tuet tulee olla haettuna, ennen kuin diakonia voi auttaa. Selvittelemme yhdessä tilannettasi tarkemmin, joten jos tarvitset taloudellista apua, varaa aika diakoniatyöntekijältäsi ja ota mukaasi

meno- ja tulotiedot eli

  • tiliotteet parilta kuukaudelta paperiversiona tai puhelimen kautta 
  • tiedot veloista
  • maksamattomat laskut, jotka eivät näy tiliotteista
  • toimeentulotukipäätös

Vuokrarästiasioissa pitää ensin hakea perustoimeentulotukea Kelasta sekä sen jälkeen täydentävää/ehkäisevää toimeentulotukea kaupungin sosiaalikeskuksesta. Taloudellista avustamista raamittavat seurakunnan ohjeistus ja seurakunnan taloudelliset resurssit. Avustaminen on  tarveharkintaista ja kriisiluontoista, ei säännöllistä avustamista. 

Huomioithan, että aina emme välttämättä pysty vastaamaan puhelimeen, mutta jätä soittopyyntö vastaajaan tai tekstiviestitse, niin soitamme takaisin.

Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot löydät tästä.

Maskun seurakunnan diakoniatyöllä on jaettavissa EU-ruokakortteja vähävaraisille työttömille kesäkuussa 2024 (ESR-hanke).  Voit kysyä diakoniatöntekijöiltä mahdollisuudesta saada ruokalahjakortti. 

 

 

Nainen kurottautuu poimimaan omenoita omenapuusta.