Konfirmaatio

Konfirmaatiota edeltää rippikoulu, jossa syvennytään kristilliseen uskoon ja pohditaan elämän suuria kysymyksiä.

Konfirmaatiossa on kysymys kasteen vahvistamisesta eli rippikoulun käynyt vahvistaa itse kuuluvansa siihen kristilliseen uskoon, johon hänet on kastettu. Konfirmoitava yhtyy samaan uskontunnustukseen, jonka vanhemmat ja kummit lukivat kastetilaisuudessa.

Konfirmaatiossa seurakunta rukoilee nuorten puolesta ja heidät siunataan. Kummit kutsutaan alttarille siunaamaan kummilastaan. Jos kummit ovat estyneitä, siunaamaan voi tulla joku muu läheinen.

Konfirmaation jälkeen nuori voi..

.. käydä itsenäisesti ehtoollisella

.. ryhtyä lapsen kummiksi

.. äänestää seurakuntavaaleissa täytettyään 16 vuotta

.. asettua ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa täytettyään 18 vuotta

.. mennä naimisiin kirkossa täytettyään 18 vuotta

Rippijuhlan jälkeen

Riparin ja rippijuhlan tunnelma lämmittää muistoissa pitkään. Pelkkiin muistoihin ei tarvitse kuitenkaan tyytyä. Seurakunnan nuorten toiminnassa raikuvat samat laulut ja mukavaa yhdessäoloa on viikottain.

Voit kouluttautua myös isoseksi tuleville ripareille tai muille leireille. Isoskoulutus itsessään sisältää elämyksiä, leirejä ja mahdollisuuksia syventää ymmärrystä kristinuskosta sekä ryhmätoiminnasta.

Lisätietoa nuorten toiminnasta

ehtoollinen