Kaikki konfirmaatiot on siirretty elo-syyskuulle. 
Kesän rippikoulujen intensiivijaksot toteutetaan päivärippikoulumuotoisena Maskun srk-talolla.

Rippikoululaisille ja vanhemmille 8.5.2020 lähetetty kirje

"Hei!
Rippikoulu on odotettu ja tärkeä elämänvaihe. Tässä kirjeessä joudumme kertomaan, että Maskun seurakunnassa ei toteuteta leirimuotoisia rippikouluja kesällä 2020. Leirijaksot toteutetaan päivärippikouluna Maskun seurakuntatalolla turvallisuusohjeita noudattaen. Teemme parhaamme, jotta juuri sinun rippikoulukokemuksesi olisi hyvä vallitsevasta tilanteesta huolimatta.

Tärkeimmät muutokset:
1.      Konfirmaatiot siirtyvät syksyyn jo ennalta ilmoitettuihin päiviin:

Päivärippikoulu Masku su 9.8. klo 10

Talvirippikoulu Masku su 16.8. klo 10

Pääsiäisrippikoulu Masku 23.8. klo 10
Kesä 1 Askainen la 5.9. klo 13
Kesä 2 Masku su 30.8. klo 10
Kesä 3 Masku su 6.9. klo 10
Kesä 4 Lemu la 22.8. klo 13

2.      Rippikoulujen intensiivijaksot toteutetaan päivärippikouluna Maskun seurakuntatalolla. Päiviin sisältyy lounas.
kesä 1: ma 1.6. - pe 5.6. päivärippikoulua, su 7.6. jumalanpalvelus, viikolla 32 leiripäivä Mannerlahdessa 10-18
kesä 2: Ma 8.6. - pe 12.6. päivärippikoulua, jumis su 14.6., viikolla 32 leiripäivä Mannerlahdessa 10-18
Kesä 3: Ma 22.6. - pe 26.6. päivärippikoulua, su 28.6. jumis, viikolla 32 leiripäivä Mannerlahdessa 10-18
Kesä 4: ma 29.6. - pe 3.7. päivärippikoulua, su 5.7., viikolla 32 leiripäivä Mannerlahdessa 10-18

3.      Syyslomalla on mahdollisuus osallistua maksutta jatkoriparille Mannerlahdessa.

Oman ryhmän opettajat ovat yhteyksissä tarkempien ohjeiden kera, kun intensiivijakso lähestyy. Voit myös kysyä ja keskustella aiheesta ryhmän whatsapissa.

Turvallisuus on meille tärkeä arvo ja noudatamme viranomaisten ohjeita. Vaikka uusimmat ohjeet sallivat liennytyksiä kokoontumiskäytäntöihin, niissä painotetaan myös jokaisen seurakunnan velvollisuutta huolehtia turvallisuusasioista tilanne- ja paikkakohtaisesti. Emme voi taata riittävää turvallisuutta Mannerlahdessa.

Jos päivärippikoulu rippikoulumuotona tuottaa huolta, olkaa rohkeasti yhteyksissä. Näin muuten toivotamme paljon voimia ja jaksamista tämän ajan keskelle! Yhdessä tästä selvitään!"

Rippikoulun voi käydä minkä ikäisenä tahansa! Maskun seurakunnassa pidetään rippikoulua yli 15-vuotiaille tarpeen mukaan. Voit ilmoittautua mukaan milloin vain tästä.

Samasta linkistä pääset ilmoittamaan tietosi, jos olet uusi satelliittirippikoululainen. 

konfirmaatio
Mannerlahti

Rippikouluun kuuluu neljä vaihetta

Kaste

Useimmat meistä on kastettu vauvoina. Rippikoulu on kasteopetusta, eli opetusta siitä uskosta johon meidät on kasteessa liitetty. Joillekin rippikoulu merkitsee johdatusta kasteeseen ja opetusta siitä uskosta, johon kasteessa liitetään. 

Seurakuntayhteysjakso

Jokainen kirko jäsen kuuluu tiettyyn seurakuntaan. Seurakuntayhteysjaksolla on kaksi tavoitetta: oma rippikouluryhmä tutustuu ja oma seurakunta tulee tutuksi. Ryhmänä osallistumme oman seurakunnan toimintaan ja myös tehdään yhdessä. Käymme kirkossa, osallistumme diakoniatyöhön, tutustumme Raamattuun. Myös muualla leirijakson käyvät nuoret osallistuvat seurakuntayhteysjaksoon omassa seurakunnassa. Heitä kutsutaan satelliittirippikoululaisiksi. 

Intensiivijakso

Monelle odotetuin osa rippikoulua on rippileiri. Leirillä elämme kristittyinä yhdessä, opiskelemme uskoa - ei pelkästään tietoa ja faktoja, vaan kristittyjä tapoja. Rukoilemme, keskustelemme, olemme hiljaa, nauramme ja syömme yhdessä. Usein yhteiselossa leirillä on jotain erityisen ainutlaatuista, joka jää sydämeen pitkäksi aikaa. Joillekin ajatus näin tiiviistä yhdessäolosta voi olla myös ahdistava. Päiväkoulu on hyvä vaihtoehto silloin, jos ajatus ympärivuorokautisesta yhdessäolosta tuntuu liialliselta. Päiväkoulun intensiivijakso toteutetaan koulupäivätyyppisesti. Leirielämään, kuten koko rippikouluun, kuuluu myös sääntöjä. Niiden tarkoitus on tehdä rippikoulusta jokaiselle turvallinen ja hyvä kokemus. 

Konfirmaatio

Konfirmaatio on rippikoulun päätösjuhla. Konfirmaatioon kutsumme myös kummit, jotka olivat läsnä kun sinut kastettiin. Konfirmaatiossa tunnustat uskosi yhdessä muiden kanssa ja saat käydä ensimmäistä kertaa itsenäisesti ehtoollisella. Sinut siunataan ja saat ottaa merkittävän askeleen kohti aikuisuutta ja itsenäisyyttä. Konfirmaation jälkeen voit toimia kummina ja asettua ehdolle seurakuntavaaleissa, kun olet täysi-ikäinen. 16-vuotiaat kirkon jäsenet saavat äänestää seurakuntavaaleissa. Rippikoulu on kirkkohäiden edellytys. 

Konfirmaatio ei ole pakollinen. On myös mahdollista käydä rippikoulu kokonaan läpi, mutta jättää konfirmaatio väliin. Myös muiden uskonnollisten yhdyskuntien jäsenet voivat osallistua rippikouluun. Vain ehtoollinen on rajoitettu muilta kuin kastetuilta kristityiltä. Kaikkeen muuhun rippikoulutoimintaan voi osallistua, vaikka ei olisi kastettu. 

 

Rippikoulu on vapaaehtoinen ja antaa tärkeitä oikeuksia

Rippikoulu on kasteopetusta. Se käydään useimmiten sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös koulussa oman luokkatason tahdissa, vaikka olisi eri-ikäisten ryhmässä. Rippikoulun voi käydä myös yksityisesti aikuisena.

Kirkkohäät

Evankelis-luterilaisessa kirkossa avioliittoon vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä.

Jos toinen ei kuulu kirkkoon tai kuuluu johonkin toiseen uskontokuntaan, kirkollista vihkimistä ei voida suorittaa. Jos kuitenkin toinen osapuoli kuuluu kirkkoon, voidaan siviilivihkimisen jälkeen järjestää kirkollinen siunaustilaisuus.

Kummius

Konfirmoidut kirkon jäsenet voivat ryhtyä kummiksi.

Seurakunnan luottamushenkilöt

Konfirmoidut, täysi-ikäiset seurakunnan jäsenet voivat asettua ehdolle seurakuntavaaleissa. Äänioikeuteen riittää kirkon jäsenyys ja 16-v ikä.