Yhteisvastuu 2021 pureutuu ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon

Eri syistä johtuva köyhyys koettelee vanhusväestöä Suomessa ja maailmalla. Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä niin Suomessa kuin kehittyvien maiden kriisialueilla. Keräys alkaa 7.2.2021.

Apua ikäihmisille seurakunnan diakoniatyön kautta

Vähävaraiset vanhukset ovat usein tilanteessa, jossa vaikeudet kasaantuvat. Köyhyys aiheuttaa helposti terveydellisiä ongelmia, sosiaalista eristäytymistä, yksinäisyyttä ja digisyrjäytymistä.

Suomessa vanhusten köyhyys näyttäytyy eri tavoin eri puolilla maata. Myös puuttumiskeinot ilmiöön ovat monimuotoisia. 40 prosenttia eläkeläisistämme saa eläkettä alle 1 250 euroa kuukaudessa. Karua on, että suurin yksittäinen seurakuntien ruoka-avun asiakasryhmä on vähävaraiset vanhukset.

40 prosenttia nyt kerättävän Yhteisvastuun tuotosta jää Suomeen. Kunkin seurakunnan keräystuotosta 20 prosenttia jää käytettäväksi ikäihmisten ahdingon helpottamiseen oman seurakunnan alueella.

Kaukana tarve on vieläkin suurempi

60 prosenttia Yhteisvastuun tuotosta ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta. Maailman katastrofialueilla Yhteisvastuukeräyksen 2021 tuotolla tuetaan arvokkaan vanhuuden mahdollistamista auttamalla katastrofien, konfliktien ja luonnonmullistusten aiheuttamissa hätätilanteissa hauraimpia yhteisöjä, vanhuksia ja perheitä. Kansainvälisen diakonian esimerkkikohdemaa on Uganda, mutta apua ohjataan kulloisenkin tarpeen mukaan yli kymmeneen maahan.

Keräystili: Pohjola-Pankki FI14 5000 0120 2362 28, viitenumero 301453. MobilePay-lahjoitus 55825.

Haluaisitko sinä ideoida ja toteuttaa jonkin tempauksen Yhteisvastuun hyväksi tai lähteä vaikka kaveriporukalla tekemään lipas- tai listakeräystä? Ota rohkeasti yhteyttä tämän vuoden keräyspäällikköön diakoni Tuija Kyrölään p. 044 7225419.

Runoja ja musiikkia Yhteisvastuun hyväksi

Lahjoita Yhteisvastuukeräykseen

Lahjoita suoraan netissä Maskun srk:n yhteisvastuu keräykseen, klikkaa tästä!

Aktia FI82 4055 0010 4148 41

Nordea FI16 2089 1800 0067 75

Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28

Käytä lahjoittaessasi viitenumeroa 301453, niin lahjoituksesi rekisteröityy Maskun seurakunnalle ja siitä jää osuus seurakunnan diakoniatyön avustustoimintaan.

MobilePay-lahjoitus Maskun seurakunnan kautta 55825.

Soppatempaus yhteisvastuun hyväksi!

Haluatko lahjoittaa hieman aikaasi?

Voit tulla Yhteisvastuu-kerääjäksi joko lippaan kanssa kaupan pihalla tai listakerääjänä ovelta ovelle.

Diakoni, lähetyssihteeri

Diakonia- ja lähetystyö