Koronan vaikutus seurakunnan tilojen käyttöön

3.11.2020 15.39

Korona-ajan kokoontumistilojen käytön suositus

Maskun seurakunnassa

Yleisohje:

Maskun seurakunnan eri tiloissa voidaan järjestää yksityisiä juhlia ja kokoontumisia. Varausajat ja -hinnat selviävät ottamalla yhteys kirkkoherranvirastoon / Päivi Kummila; masku.seurakunta@evl.fi tai 02-4348 400. Vierailuajat ma-to klo 9-12.

Seurakunnan tiloissa järjestettävät juhlat ja kokoontumiset ovat varaajan vastuulla eikä seurakunta vastaa kokoontumisten aikana tapahtuvista mahdollisista koronarajoitusten ylityksistä!

Luonnollisesti seurakunnan tiloihin ei tulla, jos on koronaan sopivia oireita.

Tilojen yleinen maksimaalinen vierasmäärä on 50 henkeä. Vierasmäärä pitää kuitenkin suhteuttaa tilojen kokoon – mitä pienempi tila sitä alhaisempi on suositeltava vierasmäärä. Jokaisessa tilassa ja kokoontumisessa on huolehdittava

1. hyvästä käsihygieniasta - desifiointipisteet ovat sisääntulon välittömässä läheisyydessä,

1. turvavälien säilyttämisestä - 1-2 m, myös jonotustilanteissa

1. tilan riittävästä ilmanvaihdosta – seurakunnan kokoontumistiloissa on automaattinen ilmanvaihto mutta sen lisäksi on suositeltavaa aukaista tuuletusikkunoita aerosolien nopeamman vaihtuvuuden takia.

Maskun seurakuntatalon srk-sali, Maskuntie 71, Masku

• suositeltava samanaikainen vierasmäärä max 40 henkeä
  • sali on kalustettu 10 pöydällä ja niihin kuuluvilla irtotuoleilla

Maskun seurakuntatalon Kahvitupa, Maskuntie 71, Masku (käynti srk-talon vasemmalta sivulta)

Lemun Rukoushuone, Kirkkotie 219, Lemu

• suositeltava samanaikainen vierasmäärä max 40 henkeä

Askaisten seurakuntatalo, Askaistentie 832, Askainen

• suositeltava samanaikainen vierasmäärä max 24 henkeä
  • Askaisten seurakuntatalossa järjestetään vain juhlia mutta ei kirkollisia toimituksia! – esim. kaste pidetään ensin Askaisten kirkossa, minkä jälkeen kastejuhla seurakuntatalossa

Kotikasteet

• kotikasteissa, joihin pappimme osallistuvat, toivomme korona -rajoitusten huomioimista
  • mikäli korona -tilanne pahenee, asianomaisen papin harkinnassa on olla läsnä vain kastetilanteessa ilman sitä seuraavaa juhlaa
  • mikäli korona -tilanne edelleen vaikeutuu kasteita tullaan suorittamaan vain seurakunnan kirkoissa (+ Maskun srk-sali); tästä käytännöstä tullaan tarvittaessa ilmoittamaan erikseen.

Maskun kirkkoherranvirasto 1.10.2020

Jouko Henttinen