Uutislistaukseen

Keltainen pappila, jonka edessä polkupyöriä nurmikolla

Pappilan päiväkirja

26.9.2019 13.13

Pappilan päiväkirjasta voit lukea nuoriso- ja rippikoulutyön kuulumisia. 

Elokuu 2019

 

Elokuussa toiminta pappilassa ja seurakunnan nuorisotyössä pyörähti kesälomien jälkeen käyntiin. Alkukuussa kokoontui päivärippikoulun ryhmä viikon verran ja heidät konfirmoitiin 11.8. sateisessa säässä. Nuorisotyöryhmä kokoontui Mannerlahden saunalla 10.8 ja iltaa jatkettiin isosten kiitosten merkeissä grillaamalla ja saunomalla. 

 

Koulut alkoivat Maskussa 12.8. Kävimme tutustumassa uuteen Kurittulan kouluun, joka myös siunattiin syksyn ensimmäisen aamuhartauden yhteydessä. Yläkoulun 7-luokat kävivät Pappilassa ryhmäytymässä. Jokainen luokka vietti pappilassa aamu- tai iltapäivän, ensin tehtiin pienemmissä ryhmissä rasteja, esimerkiksi purettiin pommi, kuljettiin joen yli ja avattiin aarrearkkua. Tämän jälkeen nautittiin sisällä mehua ja keksiä sekä pelattiin pleikkaa ja biljardia. Kaikki kunnan kolmasluokkalaiset viettivät Mannerlahdessa retkipäivän. 

 

Maskussa pidettiin yleinen kouluun menijöiden siunauskirkko jo ennen koulujen alkua. Lemussa ja Askaisissa ekaluokkalaiset siunattiin koulutielle kuudesluokkalaisten koulukummien toimesta koulujen syyskirkossa. Olipa kirkoissa monta vanhempaakin mukana ja nenäliinoja tarvittiin, niin liikuttavia olivat pienet ekaluokkalaiset alttarille polvistuessaan.  

 

Maskun kunnan, soteakselin ja seurakunnan yhteinen päihdetyöryhmä kokoontui jo vakiintuneen tavan mukaan pappilassa. Työntekijätiimissä suunniteltiin tulevaa syksyä monelta kantilta ja kerhonohjaajien kanssa valmisteltiin alakoululaisten kerhojen aloitusta. Rippikoulujen kutsukirjeet lähtivät postiin elokuun lopussa. Oppimistakin on elokuuhun mahtunut, kun Porissa vietettiin kasvatuksen työntekijöiden ajankohtaispäiviä. 

 

Tahti on ollut hetkittäin hengästyttävä, mutta kyllä kohtaamiset pienten ja isojen seurakuntalaisten kanssa ilahduttavat ja jäävät piristämään mieltä pitkäksi aikaa! 

 

- Nuorisotiimi eli Hanna, Juha, Kaisa ja Sinikka -