Adventti aloittaa joulun odotuksen

Kirkkovuosi alkaa adventista, toisin kuin kalenterivuosi. Adventin kynttilät symboloivat valoa ja vapautusta, jota odotetaan.  Valo ja vapaus puolestaan symboloivat Jeesusta. Valon määrä lisääntyy, kun joulu lähestyy.

”Nyt sytytämme kynttilän, se liekkiin leimahtaa. Me odotamme Jeesusta, seimessä nukkuvaa”

Monessa kodissa otetaan ensimmäisenä adventtina esiin adventtikynttelikkö ja siihen neljä kynttilää. On yleinen tapa sytyttää uusi kynttilä uutena adventtina. Ensimmäinen kynttilä sytytetään ensimmäisenä adventtina ja neljäs viimeisenä adventtina.

Jokaisella adventilla on oma teemansa

Adventin viesti on Herran tuleminen. Adventtiaikaan kuuluu neljä sunnuntaita.  Jokaisella adventtisunnuntailla on oma teemansa. Ensimmäisen adventin teema on nöyryys. Toisen adventin aiheena on Kristuksen paluu. Kolmannen adventin teema on katumus. Neljännen adventin aihe on ilo. 

Adventtipaasto

Adventista jouluun on vanhastaan vietetty niin sanottua adventtipaastoa eli pientä paastoa. Adventtipaaston kautta voi halutessaan kohdistaa ajatuksiaan kohti joulun sanomaa. Paasto valmistaa ihmisen jouluherkkuja notkuvan juhlapöydän ääreen. Paastota voi monella tapaa, nykyään ruuasta paastoaminen ei ole ainoa mahdollisuus. Voi paastota vaikkapa sosiaalisesta mediasta, television katsomisesta tai herkkujen syömisestä.