Lemun kirkko

Pyhäpäivä: 3. paastonajan sunnuntai

Liturgi: Tuija Leeste, Kanttori: Anna Välimäki,

Virret: 309, (st 705) -, 314, 964, 319, 342

Kolehti: Tuemme sisarkirkon työtä El Salvadorissa. Turun arkkihiippakunnalla on jo yli parinkymmenen vuoden ajan ollut luterilainen sisarkirkko Keski-Amerikassa, El Salvadorissa. Vuosittain keväällä eri puolilla maailmaa muistetaan El Salvadorin katolista arkkipiispaa Oscar Romeroa, joka murhattiin alttarille kesken ehtoollismessun maaliskuussa vuonna 1980. Hän oli köyhien ja sorrettujen ystävä, joka vaati valtaapitävää eliittiä muutokseen. El Salvadorin luterilainen kirkko on yksi Os-car Romeron työn jatkajista syvästi jakaantuneen yhteiskunnan keskellä. Sisarkirkkomme puolustaa köyhien oikeuksia ja jatkaa sinnikästä työtä ihmis-oikeuksien, tasa-arvon ja rauhan puolesta.

Arkkihiippakunnassa Salvador-sunnuntaina 20.3.2022 kerätyt kolehti- ja lah-joitusvarat suunnataan, ELCA:n (Evangelical Lutheran Church of America) hallinnoimaan El Salvadorin luterilaisen kirkon palkkarahastoon.

• Lähetys- ja avustustyö Lähetys- ja avustustyö