Mannerlahden talvitapahtuma onnistui hienosti!

14.3.2018 13.40

Talvitapahtuma
Naurua, elämiä, lapsia, nuoria, aikuisia. Tätä kaikkea on Maskun talvitapahtumassa Mannerlahdessa. Tekemistä riittää kaikille ja sää on mitä ihanin, aurinkoa kirkkaalta taivaalta.

Ihmiset viihtyvät Mannerlahden tilavalla pihalla, kauniilla rannalla ja kestävällä jäällä. Sisällä on myös tekemistä, ongintaa, kasvomaalauksia ja askartelua. Yläkerrassa järjestettiin satuhetki, jäätävä musiikkihetki ja löytyi sieltä lasten peuhuhuonekin.

Tapahtumassa oli myös hiljentymis-aistihuone, jossa sai rauhoittua ja suorittaa yksinkertaisia, kauniita tehtäviä.

• Hiljentymishuoneessa on käynyt porukkaa ihan hyvin, yhteensä suunnilleen 20 henkeä, Sini-Maaria Kataja, Maskun seurakunnan pastori ja toinen hiljentymishuoneen vetäjistä, kertoo.

Hiljentymishuoneessa on ihana tunnelma. On hiljaista, muttei painostavaa ja värinmaailma oli hillitty, mutta kiinnostava. Kauniit valot, kivet ja vesi auttoivat luomaan herkän, taianomaisen tunnelman. Joka tosin särkyi, kun astui ulos huoneesta. Innostus ja nauru täyttivät paikan.

Pihalla laskettiin pulkalla, paistettiin makkaraa, rapsuteltiin Pipsa-seurakoiraa ja ratsastettiinkin vähän. Paljon ihmisiä oli kokoontunut yhteen täyttämään paikan.

• Uskon, että ihmiset tulevat tänne ulkoilemaan ja näkemään tuttuja. Tuttu paikka ja matala kynnys osallistua ovat houkutelleet ihmisiä viettämään talvipäivää Mannerlahdessa. Myös mainonnalla on osansa asiaan, Sini-Maaria miettii.

Talvitapahtuma on ollut pitkä perinne Maskussa.

• Toivon, että perinne jatkuu. Tälläiset tapahtumat yhdistävät paljon erilaisia ja –ikäisiä maskulaisia. Seuraavaksi voisi olla vaikka kesätapahtuma kanta-Maskussa tai Lemussa, Sini-Maaria suunnittelee.

Tosin sanoen tapahtuma oli erittäin onnistunut ja illalla nukkumaan mennessä mietinkin, että tänään oli poikkeuksellisen hauska päivä.

(Uutisen kirjoitti reportterikeholainen Aino Kyrölä 12v)