Tervetuloa Maskun seurakuntaan!

Ajankohtaista

[1-10] [11-20]
Musiikkia kesäyössä -sarjan viimeisessä konsertissa Lemun kirkossa ke 26.7. klo 21.00 ensiintyy vokaaliyhtye Schola Cantorum Aboensis saksofonitaiteilija Olli-Pekka Tuomisalon kera. Luvassa on gregoriaanisen laulun aarteita sekä ihan uuttakin musiikkia yhtyeen jäseniltä. Kokonaisuus tuo esiin huikean hienon musiikkielämyksen ohella suomenkielisen vokaalimusiikin alkujuuria, minkä valottaminen on erityisen ajankohtaista nyt reformaation juhlavuotta vietettäessä. Tapulikahvio palvelee kirkon vieressä!
Tiedotuslehti Maskulaisen viimeisiltä sivuilta löydät seurakunnan tapahtumat!
Uusin Kirkhakkine -seurakuntalehti ilmestynyt. Jos et saa lehteä viikolla 15 kotiisi, ilmoita asiasta meille, niin lähetämme sinulle lehden.
Nyt tekeillä oleva teos nivoo yhteen 150 vuoden ajalta (nyk.) Mannerlahden elämän, toiminnan ja ihmiset. Samalla se nostaa esille paikan merkityksen lähialueen ihmisille sekä sen vaikutuksen merkittävien sukujen kautta Varsinais-Suomelle kuin myös osalle Suomen yleistä historiaa. Mannerlahden tapahtumien historiallinen kerroksellisuus kaivetaan esiin eri tutkimuksen osa-alueiden kautta. Kirjoittamisessa voidaan selvittää erikseen mm. rakennusten ja niissä tehtyjen muutosten eri vaiheet; omistajien vaikutus sekä rakennusten ulkonäköön että interiööriin; piha-alueen muutostyöt; arkinen elämä Mannerlahdessa käyttötarkoituksesta riippuen. Tässä kartoitustyössä tarvitaan sekä paikallisilla ihmisillä, omistajasuvuilla että maakunta-arkistoilla säilyneitä dokumentteja. Teoksen kirjoittajina ovat FM Albert Vallunen ja FM Esa Laukkanen. Teoksen toimittaa Maskun seurakunta ja siihen on saatu leader –rahoitusta. Teos on myös hyväksytty Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan
Diakonissa Elsa Harainen aloitti Maskun seurakunnan ensimmäisenä seurakuntasisarena 24.9.1916. Diakoniatyön satavuotista taivalta juhlistetaan 25.9.2016.
RSS ATOM